Information om cookies >

Spel och Pyssel

JULPYSSEL

Julkort - enkla idéer

Gör egna julkort enkla idéer med återvunna material

Gör egna julkort - enkla idéer med återvunna material och minimalistiska dekorationer. Pyssla kort som är miljövänliga, vackra och lätt att göra!

DU BEHÖVER

- återvunnen kartong, brun och vit. Du kan köpa återvunnen kartong eller du kan använda matburkar
- (mönster)sax
- pappersnöre
- våtservetter eller tunna, vita fiberdukar
- vita tuschpennor eller gelpennor
- fågelbilder (t.ex. klipp ut från presentpapper)
- stämpel (snöflingor) och grå eller vit stämpelfärg. Använd mönsterpapper om du inte har stämplar.
- vitt pva lim eller limpistol, limstift eller dubbelhäftande tejp, foamtejp eller 3-d kuddar
- bling och små dekorationer, om du vill


GÖR SÅ HÄR

ALLA JULKORT: Klipp ut en rektangel som är lite mindre än kortet och annan färg än kortet. Limma med dubbelhäftande tejp eller pva lim.

JULKORT: enkla idéer med julgran och fågelbilder

JULKORT 1: Klipp ut ett julgran med (mönster)sax. Klipp ut en remsa av en våtservett. Dekorera julgranet med remsan och pappersnöre och limma på kortet med limpistol eller vitt lim. Skriv dina julhälsningar på brun kartong med vit färg, klipp ut och limma på julkgranet. Rita vita bollar i bakgrunden.

JULKORT 2: Rita ett julgran med vit färg. Limma eller rita en snöflinga på toppen. Dekorera med bling eller med vita eller silver pennor. Super enkelt och snyggt!

JULKORT 3: Om du använder presentpapper, limma fågelbilden på kartong innan du klipper den av. Stämpla snöflingor i bakgrunden med grå eller silver färg. Du kan också använda mönsterpapper om du inte har stämplar. Limma pappersnöre runt kortet som i bilden. Använd foamtejp eller wellpapp på toppen av fågelbilden och bakgrunden när du fäster dom vid kortet. Om du har små snöflingor, passar de bra till kortet!

Titta på videon för att se allt steg för steg (voiceover på engelska): YOUTUBE video tutorial: Christmas cards - Simple ideas

Julpyssel & Idéer:

© Auer Media 14.11.2018